HU - 1163 Budapest, Cziráki u. 26-32. EMG Irodaház főépület fszt. 44   info@statikum.hu   H-P: 9.00-16.30 +36 30 305 3397

A társasházi függőfolyosók rendkívül változatos anyagokkal és szerkezeti kialakítással készültek, ennek megfelelően javításuk is más és más módszerekkel történik.

függőfolyosó statikai felülvizsgálata

Legjellemzőbbek a befogott acél konzolos vagy kőkonzolos kialakítások, beton vagy vörös mészkő lapokkal adva a függőfolyosó járófelületét. Meghibásodások elsősorban a csatlakozási pontokon illetve a járólapok közepén alakulnak ki, részben a meteorológiai hatások következtében, részben szilárdságvesztés miatt. Nagyon sokszor találkozunk a korróziós hatások következtében javításra vagy cserére szoruló peremgerendákkal, konzolokkal, mely korrózió a függőfolyosó lemezének peremén is jelentős károkat tud okozni. A korlátok csatlakozási pontjai szintén korróziós hatások következtében gyengülnek vagy akár teljesen elengednek, emiatt pedig maga a korlát is elmozdul és veszélyessé válhat.

Mit tartalmaz a szakvélemény?

A rossz állapotban lévő régi vagy károsodott függőfolyosókról készített statikai szakvélemény tartalmazza a szerkezeti beazonosításokon túlmenően a károsodott elemek meghatározását, a károsodás mértékének meghatározását és az esetlegesen szükséges elvégzendő szerkezeti beavatkozásokat.